Veccio's Seniorenparadijs kan gerealiseerd gaan worden

Veccio's Seniorenparadijs kan gerealiseerd gaan worden! Stichting Dierenlot doneert enorm bedrag.

Begin dit jaar maakte Stichting Dierenlot bekend, dat er tijdens het Landelijk Congres Dierenhulpverlening op 11 november 2017 een Droomcheque van € 25.000,-  zou worden uitgereikt.

Alle stichtingen die als beneficiant zijn aangesloten, konden hun droom insturen. Wij hadden natuurlijk een grote droom, Veccio’s Seniorenparadijs!


Wij hebben van Stichting Dierenlot de Droomcheque gekregen van € 25.000!

Wij zien namelijk, dat de behoefte aan een liefdevolle opvang voor oudere en gehandicapte honden groot is. Door hun slechte zicht, slechte gehoor of het onvermogen om goed in de benen te komen, is een speciale plek voor juist deze dieren zo belangrijk. In de kennel is het lastig voor deze dieren. Wij zien regelmatig dat zij niet zo gelukkig zijn en dat doet ons verdriet.

In een van de gebouwen van onze opvang is dit jaar een ruimte beschikbaar gekomen. Deze ruimte is zeer geschikt voor een apart gedeelte voor deze honden. Hier kan een fijne plek komen met binnen- en buitenverblijf. Waar het warm en veilig is, comfortabel en met een huiselijke sfeer.

Een plekje speciaal voor deze doelgroep dus, een grote droom! En dat niet alleen, want ook mensen staan centraal in deze droom. Hier is namelijk niet alleen ruimte voor een belangrijke bijdrage door vrijwilligers. Het is ook mogelijk voor bijvoorbeeld ouderen om hier een kopje koffie te drinken en samen met onze honden te genieten van een beetje aandacht en liefde.
Heel toevallig!


Onze grote inspiratie is een hondje dat ons aller hart heeft gestolen... Veccio. Een heel bijzonder hondje dat ons heeft laten zien hoe oude diertjes dankbaar, tevreden, dapper en gelukkig met weinig zijn. In januari hebben wij met verdriet afscheid van hem moeten nemen. Het kon niet anders dan het Seniorenparadijs naar hem te vernoemen. Zo zal hij altijd bij ons blijven.

veccio's

Om van een droom werkelijkheid te maken, vraagt veel werk. Met veel enthousiasme gingen bestuur, medewerkers en vrijwilligers aan de slag. Een drukke tijd brak voor ons aan. Van het maken van plannen, tekeningen, ontwerpen van een logo, het maken van een filmpje, tot het opruimen en leeghalen van de ruimte en de tuin. Iedereen droeg zijn of haar steentje bij.  En ondertussen werd Veccio's Seniorenparadijs voor ons steeds meer werkelijkheid. 

Op onze jaarlijkse Open Dag in juni hebben wij onze droom met bezoekers gedeeld. De reacties waren zo positief. Het werd ontzettend goed ontvangen door iedereen. Wij kregen naast donaties en meer vaste donateurs, ook mooie giften uit het bedrijfsleven.

Met vertrouwen en geloof in Veccio's Seniorenparadijs hebben wij daarna een uitgebreide aanvraag voor de Droomcheque van Stichting Dierenlot ingediend. De directeuren van Stichting Dierenlot zijn speciaal naar onze opvang komen, zodat zij zelf op locatie met ons konden praten en de ruimte konden zien. Wij hebben ze natuurlijk uitgelegd waarom wij denken dat dit zo vreselijk nodig is!

En toen begon het lange wachten tot 11 november. Het was voor ons een spannende dag. Tijdens de bekendmaking aan het eind van de middag werd het juryrapport voorgelezen. Bij de eerste zinnen kregen wij kippenvel en tranen in onze ogen. Het project dat had gewonnen, was een project voor het helpen van oude en gehandicapte dieren.... zou Veccio’s Seniorenparadijs de Droomcheque krijgen? Toen na het tromgeroffel inderdaad Veccio’s naam werd genoemd, konden wij het natuurlijk niet droog houden. Wij zijn dan ook ongelooflijk dankbaar. Een droomcheque van € 25.000,-, hiermee wordt het project ineens werkelijkheid en kunnen we van start gaan!


Wij zijn intens dankbaar, dat Veccio's Seniorenparadijs kan worden gerealiseerd. Dit plan raakt zoveel harten en iedereen is ervan overtuigd, dat dit echt heel hard nodig is!


veccio's

Onze dank voor deze fantastische droomcheque!

Wij willen Stichting Dierenlot ( www.dier.nu) ongelooflijk bedanken voor deze fantastische droomcheque!