Medewerkers

Medewerkers

Bij stichting Dierenopvang Koningen werken twee medewerkers op fulltime basis per week. Zij krijgen ook hulp van vier weekendmedewerkers.

Vrijwilligers

De andere grote groep mensen waar we niet zonder kunnen zijn al onze vrijwilligers! Deze groep bestaat ongeveer uit 25 personen. Ze helpen ons met allerlei zaken. Hierbij kun je denken aan schoonmaken, kattenknuffellaars, gastgezinnen, hondenuitlaters, klusjesmannen, tuinmannen, fotograaf, webmaster/sociale media etc. 

Een groot gedeelte van de vrijwilligers is al jaren een stabiele en altijd aanwezige kracht waar wij als opvang echt niet zonder kunnen. Er zijn zelfs pleegmoeders die al 9 jaar een fijn opvangadres zijn voor onze kittens of zieke katten!

Stagiaires

Naast onze medewerkers en onze vrijwilligers werken er ook er ook dagelijks stagiaires mee. Stichting Dierenopvang Koningen is een erkend leerbedrijf. De stagiaires volgen veelal de MBO opleiding Dierenverzorging (para-veterinair dierenartsassistent) vanuit verschillende delen vanuit het land. We hebben ook plek voor HBO stagiaires die de opleiding Dierenmanagement volgen. Ook bieden we plek aan maatschappelijke en/of snuffelstages.


Onze vaste medewerkers stellen zich aan u voor

Shawny Stevens

Shawny website

  

Mijn naam is Shawny Stevens. In 2012 ben ik hier begonnen als stagiaire voor mijn opleiding Paraveterinair en mocht ik hier blijven werken als weekendkracht. Na mijn opleiding had ik het geluk dat ik fulltime bij de opvang mocht blijven werken.
Ik heb 1 fantastische Spaanse dame, genaamd Kyra en 4 heerlijke katers, Bijoux, Yoki, Bender en King. Allemaal met een eigen verhaal en allemaal, vooral Kyra en Bender, even dankbaar.
Mijn passie voor dieren, vooral honden, is er altijd al geweest. Op de opvang hou ik mij daarom ook voornamelijk bezig met de honden. Het is geweldig als ze je leren vertrouwen, ze ziet opbloeien en echt dankbaar zijn, om vervolgens de juiste plek voor een hond te vinden bij mensen die net als ons van ze gaan houden om wie ze zijn!
Wat doen we allemaal?

Welzijn honden en katten

Wij zorgen ervoor dat de honden en katten genoeg aandacht krijgen en het welzijn is gewaarborgd. En dat zij zich op hen gemak voelen. Op tijd eten en veelal ook wat lekkers. Natuurlijk wandelen we met de honden. Ook onze honden in het pension en/of dagopvang krijgen alle aandacht en liefde. Wij vinden het heerlijk om met al deze dieren te mogen werken.

Herplaatsing honden en katten

Wij kennen alle honden en katten goed. Ook hun gedrag. Immers, we werken met ze en, we maken ze dagelijks mee. Zodoende kunnen we heel goed inschatten of een hond of kat die wordt geadopteerd past in de samenstelling van een gezin. 'Of er al andere huisdieren zijn en/of kinderen' en of de te plaatsen hond of kat wel of niet past. Met de wetenschap van zowel het gedrag als ook de gezinssamenstelling geven we het beste advies in het belang van allen.

Onderdak zwerfdieren

Onze stichting heeft een overeenkomst met de Gemeente Staphort voor de opvang van zwerfdieren.

Dieren ambulance

Wanneer de nood aan de man is staan wij direct klaar om assistentie te verlenen. Wij beschikken over een eigen dieren ambulance en zijn altijd vrij snel ter plaatse. Het gebied wat we bestrijken is in een staal van 20 Km rondom Ommen. Alle voorzieningen zijn in de ambulance aanwezig en, zo nodig rijden we direct naar de dichtstbijzijnde dierenarts/kliniek.

Onze ervaring

Honden92%

Katten74%

Herplaatsing honden en katten85%

Hondenpension75%

Kattenpension63%