pension Hondenpension

Honden pension

Als u uw hond bij ons in het pension logeert dan doen wij er natuurlijk alles aan om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

In ons pension beschikken wij over ruime verwarmde kennels. In de winter staan de kachels lekker aan en is het aangenaam warm binnen. Alle honden krijgen een mand of een lekker dik kussen waar zij heerlijk op kunnen uitrusten en slapen. In de zomer kunnen de honden heerlijk afkoelen op de tegels.

Verplichte inentingen honden

ONDERSTAANDE INENTINGEN ZIJN VERPLICHT WANNEER UW HOND IN ONS PENSION VERBLIJFT

COCKTAIL-ENTING (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para- influenza). 

Indien uw hond niet eerder was ingeënt of de vorige enting langer dan een jaar geleden heeft plaatsgevonden dan dient deze enting bij binnenkomst in ons Dierenpension minimaal 4 weken oud zijn. Was de vorige enting niet ouder dan een jaar dan is deze periode van 4 weken niet van toepassing. De enting mag maximaal een jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond niet verlopen.

ENTING TEGEN BORDETELLA (kennelhoest). 

Hoe oud de enting minimaal en maximaal mag zijn hangt af van de gebruikte entstof : een enting met Nobivac KC moet minimaal 2 weken oud zijn en deze mag maximaal een jaar oud zijn. Een enting met Pneumodog moet minimaal 4 weken oud zijn en is 3 maanden geldig. Is het de eerste keer dat uw hond wordt ingeënt met Pneumodog dan moet deze enting na twee weken herhaald worden. De enting tegen bordetella wordt door uw dierenarts niet standaard gegeven u zult uw dierenarts hierom moeten vragen.

Voldoet uw hond bij binnenkomst in het pension niet aan de voldane entingen dan zijn wij genoodzaakt om de hond als nog op uw kosten een volledige enting te laten geven. Vervolgens moet uw hond dan een week afgezonderd van de andere honden in de quarantaine ruimte verblijven om eventuele besmetting uit te sluiten. 

LET OP! Bij het brengen van uw hond is het wettelijk verplicht een geldig vaccinatieboekje of dierenpaspoort aan ons te overhandigen. 

Wij vertrouwen erop dat als u uw hond brengt deze recentelijk is ontvlooid en ontwormd. Tegen vergoeding kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Indien blijkt dat tijdens het verblijf van uw hond deze vlooien en/of wormen heeft dan zullen we uw hond op uw kosten ontvlooien en ontwormen. 

Voeding honden pension

In ons pension krijgen de honden smakelijke persbrokken te eten van Woof4all. Dit is een geperste brok waar alle voedingsstoffen in zitten wat uw hond nodig heeft. Wij hebben verschillende soorten voedingen. We kijken zorgvuldig welke voeding het beste is voor uw hond.omega 3 en 6

Naast de juiste combinatie van voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen zijn bovendien aanvullende voedingselementen toegevoegd zoals zalmolie. Zalmolie heeft een zeer gunstige omega 3 en 6 vetzuren-verhouding, hetgeen goed is voor de huid, vacht en stofwisseling van de hond.

Woof4all


Unieke samenstelling

Deze zeer smakelijke persbrok geeft volwassen honden een voldaan gevoel en komt tegemoet aan de energiebehoefte van zowel kleine, middelgrote als grote honden. Door de uniek samenstelling van dit voer zult u merken dat uw hond zich fit en energiek voelt, een mooie vacht ontwikkelt en een stevige ontlasting heeft.


Voor de liefhebbers gaat WOOF 4 all Best Choice weer een stapje verder in kwaliteit en veelzijdigheid. Zo is dit totaalconcept samengesteld uit een unieke combinatie van dierlijke ingrediënten van zowel kalkoen, zalm als ei. Het aandeel dierlijk materiaal bestaat juist uit zuivere eiwitbronnen zodat alle natuurlijke voedingsbronnen zijn terug te vinden. In het voer is géén gebruik gemaakt van soja, tarwe, mais of andere granen, maar juist rijst en haver als kwalitatief hoogwaardige voedingsbronnen. Rijst is een licht verteerbare energiebron en haver is een hoogwaardige en vezelrijke graansoort, waarvan de energie geleidelijk vrijkomt zodat de hond langer verzadigd blijft.Als u wat wilt bestellen op

WOOF 4 all Good Choice vormt een uitstekende basis voor uw hond voor een levenslange natuurlijke gezondheid. Een hoog percentage aan dierlijke ingrediënten, een uitgebalanceerd eiwitgehalte en een hoog aandeel aan vet stimuleert het immuunsysteem. De complete voeding is gemaakt zonder chemische antioxidanten, geur-, kleur- en smaakstoffen voor een optimale spijsvertering.

Het verblijf

Om 8.00 uur krijgen alle honden hun eten en gaan de luiken open de honden alvast even buiten in een overdekte kennel kunnen zijn. Rond 9.00 uur gaan de honden naar de speelweides om te spelen, te lopen of gewoon heerlijk uit te luieren.

honden pension hondenpension hondenpension

Om 16.00 uur gaan alle honden weer naar binnen naar hun eigen kennel. Daar krijgen zij opnieuw eten en mogen uitrusten van de dag. Zij hebben dan ook de mogelijkheid om in hun buitenkennel te verblijven.

Binnenverblijf voor de overnachting

Tussen 19.00 en 20.00 uur gaan de luiken dicht en kunnen de honden in hun binnenverblijven overnachten. Ze worden dan allen voor de laatste keer gecontroleerd en krijgen nog een lekker versnapering. 

Vriendschappen ontstaan tussen honden

Honden zijn sociale dieren die over het algemeen graag met een soortgenoot in een kennel of speelweide verblijven. Bij binnenkomst proberen wij, waar mogelijk, een geschikt maatje voor uw hond te vinden. Vaak zien wij prachtige vriendschappen ontstaan tussen honden. Heerlijk spelen met elkaar of lekker tegen elkaar aan liggen. Als wij een aantal hele sociale honden hebben kunnen zij overdag heerlijk met meer dan twee honden met elkaar buiten spelen. Deze roedels worden nooit groter dan maximaal 5 honden en ze worden natuurlijk continu in de gaten gehouden.

9 geweldige speelweides

Wij hebben de beschikking over 9 grote speelweides en 8 kleinere speelweides. Deze speelweides hebben allen beschutting waar de honden kunnen schuilen van zon of regen. Verder kunnen ze in de speelweides naar hartenlust graven, spelen en rennen. Alle speelweides hebben een afscheiding zodat de honden de andere speelweides niet kunnen zien. Ze kunnen elkaar dan niet afleiden en in alle rust zich met hun eigen hondenvriendjes vermaken. Op de foto's hieronder is deze afscheiding  nog niet zichtbaar.  

Honden die lastig vriendschap sluiten

Honden die niet goed overweg kunnen met andere honden krijgen hun eigen buitenkennel.  Sommige honden vinden andere honden gewoon niet zo leuk en daar willen wij natuurlijk graag rekening mee houden. Deze honden krijgen een kleinere speelweide voor hun alleen. Ook deze buitenkennels zijn voorzien van een afscheiding i.v.m. zoveel mogelijk rust voor de hond. 

Ook worden er wandelingen met de honden gemaakt

Uiteraard worden er ook wandelingen met de honden gemaakt. Er is een bos vlakbij ons pension en daar kunnen we binnen een kwartier naar toe lopen. Daar is ook een heerlijke waterplas waar de honden kunnen zwemmen. Als er honden in het pension zitten die goed luisteren en gek zijn op zwemmen dan mogen deze honden in overleg met u als eigenaar natuurlijk, mee om te gaan zwemmen! Dat is bij zomerse hitte natuurlijk helemaal een weelde voor de honden.