Onze vaste bewoners

Balie hondje Tizon

Eind januari 2012 zijn we naar Spanje geweest naar de opvang Scooby om honden uit te zoeken die naar Nederland mochten komen. Al op de eerste avond in Scooby kwam ik Tizon tegen! Toen we een speelveld opliepen zagen we een klein zwart hondje met een grijze toet. Maar na een aantal minuten waren we hem alweer kwijt. Na kennis gemaakt te hebben met de andere honden vroegen we aan elkaar: 'Er liep hier toch ook een klein zwart hondje?'. In de verte hoorde we toen een schor blafje en zijn direct gaan kijken in één van de huisjes. En daar stond Tizon te blaffen naar iets wat hij dacht gezien te hebben onder een pallet.

Op dat moment was het eigenlijk al duidelijk dat Tizon in de opvang mocht komen wonen!


Alleen tot onze teleurstelling bleek Tizon al te zijn gereserveerd door andere mensen. Dat was even een domper!  Terug in Nederland kreeg ik een telefoontje. Tizon was toch onverwachts weer beschikbaar! Helemaal blij dat dit kleine ventje ons team kwam versterken hebben we Bunchy (voormalig balie hondje wat helaas is overleden) voorbereid dat hij een broertje zou krijgen! Het lange wachten kon beginnen! Eind februari 2012 stond ik vol smart te wachten op de transportbus die hem zou brengen maar helaas er zat geen Tizon bij! Hij bleek nog een oorontsteking te hebben en zou een week later pas aankomen. Na een week wachten was het dan eindelijk zover Tizon was gearriveerd en meer dan welkom!

Hoe snel huisdieren zich aanpassen

3 Tizon heeft zich heel snel aangepast aan zijn leven hier. Hij vindt dat het zijn opvang, terrein en mensen is. Hij is de hele dag in de weer om alles te beschermen. Hij kon het super goed vinden met onze Bunchy en dat was toch wel één van de belangrijkste dingen! Hij blaft als er bezoek komt, luistert naar niemand, is brutaal en doet soms lelijk tegen andere honden. Maar ach, hij is 13 jaar oud en zielsgelukkig. Tizon is een hondje dat al een heel leven achter zich heeft en ik ben erg blij dat hij bij ons is. We kunnen iedere dag om hem lachen en af en toe een beetje op hem mopperen. Maar we zijn blij dat we hem bij ons in de opvang een mooie plek hebben mogen geven,

Baliehondje Aaron

Wij willen u ook graag voorstellen aan een bijzonder hondje dat u vanaf 2013 bij ons op het terrein tegen zult komen! Dat is namelijk Aaron! Aaron is een oud hondje. Zijn leeftijd is niet bekend maar hij is zeker ouder dan 12 jaar.  Aaron zat al een lange tijd in de opvang in Spanje. Zijn oude kopje kwam steeds weer tevoorschijn en toen hebben we besloten dat Aaron bij ons in de opvang mocht komen wonen. Onze Tizon was ondertussen ook toe aan een nieuw vriendje.  


Aaron is een heel vriendelijk mannetje. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen, om op schoot te zitten, om te spelen en hij is ontzettend leuk met andere honden. Hij kan het uitstekend vinden met onze baliekat Pim! In tegenstelling tot Tizon vindt Aaron het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden.Onze balie kat Pim

Pim is een prachtige ex-kater van 7 jaar jong die wij welkom hebben geheten in 2011 als  baliekat! Pim kwam bij ons in de opvang als een zwerfkat en het heeft ons maanden geduurd voordat wij eindelijk door hadden dat hij graag bij ons wilde blijven. 

Toen Pim bij ons kwam was hij erg ziek. We hebben hem lang moeten behandelen voordat hij weer helemaal beter was. Toen was het zover: Pim kon geplaatst worden! Het liep niet direct storm voor hem  maar hij was in de opvang heel gelukkig. Hij mocht altijd helpen als de honden hun gedragstest kregen. De honden maken dan kennis met Pim en wij kijken dan of de honden met katten overweg kunnen en eventueel bij katten geplaatst kunnen worden. 


Verder lag hij in de opvang lekker te slapen in de zon. Was lekker aan het knuffelen of aan het spelen. Maar toen kwam er een gezin langs die op zoek waren naar een lieve kat en zij hadden gekozen voor onze Pim! Dus Pim ging lekker mee en zijn toekomst leek verzekerd te zijn. Maar helaas na een tijdje bleek het toch niet te gaan bij hen en Pim kwam terug naar de opvang. Pim was weer bij ons en zijn leven ging gewoon door zoals het eerder was. Maar toen kwam daar een mevrouw en zij wilde heel graag een lieve kat om voor te zorgen. En opnieuw kwam Pim als liefste uit de bus. Maar helaas kwam Pim wederom na een paar weken terug naar de opvang… 

Deze keer was Pim heel ongelukkig. Hij zat slecht in zijn vacht en dit heeft echt tijd nodig gehad om hiervan te herstellen. Onze vorige balie kat Timon was het jaar daarvoor overleden en zo hebben we besloten dat Pim nooit meer weg hoefde. Pim is ondertussen weer helemaal opgeknapt.  Kortom we hadden gewoon niet goed opgelet! Pim wou gewoon in de opvang wonen! 

Deze prachtige knul Pim geniet van lekker luieren en hij wil ook heel graag buiten zijn en dat is prima. Hij mag naar hartenlust in en uit lopen door zijn kattenluikje. Ook helpt hij nog altijd mee om honden te testen om te kijken of ze ook met katten overweg kunnen. Hij is onmisbaar voor ons geworden. U zult hem ongetwijfeld ontmoeten in onze opvang en dan kunt u deze kanjer in levende lijve ontmoeten! Welkom prachtige gozer, welkom in ons team!

ONZE GEKKIE

Gekkie in 2011 bij ons binnen. Ze was erg ernstig vermagerd, uitgedroogd en heel ziek. Direct werd ze opgenomen bij de dierenkliniek Ommen die er alles aan hebben gedaan om haar te redden. Na weken van liefdevolle verzorging knapte zij weer op. 

Gekkie bleek niet de makkelijkste poes te zijn. Ze krabt en beet ons gewoon als ze daar zin aan had, ze is niet zindelijk, kan niet overweg met andere katten en ze ze is niet bijster slim. Ze op deze manier niet goed plaatsbaar en daarom hebben we besloten dat ze in de overige leegstaande ruimtes van de kattenopvang mocht komen wonen.  En ze had ons hart natuurlijk al veroverd. 

Nu is Gekkie 5 jaar jong en we kunnen inmiddels prima met haar opschieten. Zij krabt en bijt ons niet meer. Ze speelt graag met allerlei spulletjes die ze tegen komt , ze bemoeit zich overal mee en is heel brutaal! Dit alles kunnen we echt niet meer missen! 

Ook maakt Gekkie elke dag gebruik van het kattenwiel. Dit kattenwiel is gemaakt door een vrijwilliger. Om haar energie kwijt te kunnen kan ze hier heerlijk rondjes in rennen of lekker in hangen. 

Zoals jullie wel kunnen begrijpen brengen Tizon, Aaron, Pim en Gekkie ook de nodige onkosten met zich mee. Wilt u één van deze kanjers sponsoren?

Sponsoren, dat kan kan dat uiteraard. 

U kunt een mailtje sturen naar info@dierenopvangkoningen.nl en daarin in vermelden welke baliekat of baliehond u wilt sponsoren en op welke manier.