Alle informatie voor, tijdens en na de adoptie Adoptie hond

U wilt een hond adopteren?

U overweegt om via onze stichting een hond te adopteren. Graag leggen wij u onze werkwijze voor, tijdens en na de adoptie uit.

Onze werkwijze

Hieronder staan de stappen van de opvang van een hond tot adoptie in het kort beschreven. U vindt deze ook terug in een document dat u kunt downloaden. Voor meer uitgebreide achtergrond informatie verwijzen wij u graag naar onze jaarverslagen..

  • Wij maken uitgebreid kennis met de honden die door onze opvang worden opgevangen. De kenmerken van de hond worden in een profiel beschreven.
  • De profielen van de te bemiddelen honden plaatsen wij met foto’s op onze Facebookpagina en onze website.
  • Geïnteresseerden nemen persoonlijk, telefonisch, via mail of chat contact met ons op.
  • Wij brengen samen uw wensen en mogelijkheden in kaart. En er wordt eventueel een vervolgafspraak bij ons op de opvang gemaakt.
  • Op onze opvang maken wij nader met elkaar kennis en maakt u persoonlijk kennis met de hond(en).
  • Afhankelijk van de ervaringen neemt u een besluit. Misschien om toch te wachten tot een meer geschikte hond, een vervolgafspraak te maken of deze hond te adopteren.
  • Heeft u besloten om de hond te adopteren, dan wordt er eerst op korte termijn een huisbezoek bij u thuis gepland.
    Pas na positieve bevindingen spreken wij af wanneer u de hond bij ons komt ophalen. Op dat moment worden de adoptie en alle papieren in orde gemaakt.

Wij blijven de eerste weken, maar ook daarna met u in contact over uw ervaringen en staan u bij met advies.

Vergoeding en plaatsingsvoorwaarden

Bij de adoptie van een hond vragen wij van u een vergoeding. Dit is een bijdrage in de kosten die wij voor de verzorging en het verblijf van de hond hebben gemaakt. Ook zijn er plaatsingsvoorwaarden van kracht.
Via onderstaande buttons kunt u hier meer over lezen.

Voorbereiden met vragenformulier

Voor een goede plaatsing is het belangrijk dat uw wensen, mogelijkheden en omstandigheden duidelijk zijn.
Wij gaan u daar dan ook vragen over stellen. Deze hebben betrekking op uw gezins- en woonsituatie, ervaring en redenen voor het adopteren van een hond. Met het invullen van het vragenformulier kunt u zich hier op voorbereiden.

Tips voor eerste periode thuis

U heeft via onze stichting een hond geadopteerd. Tijdens het intakegesprek en het huisbezoek bent u geïnformeerd over waar u in huis en bij het uitlaten op moet letten. Wij hebben de tips voor u op papier gezet en u kunt ze hier downloaden.

Ons hondenpension

Wist u dat uw hond tijdens uw vakantie in ons dierenpension kan logeren?