Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Hutch

Hutch verblijft niet bij ons in de opvang, maar is in Hoogeveen te bezoeken.

Sleutel details

Karakter
vriendelijk
Datum
20 aug 2018
Gedrag
vriendelijk
Geslacht
reu gecastreerd
Terug naar overzicht

Goed huisje gezicht voor onze knappe Hutch

Hutch is een hondje met een verleden. Van de straat gered in Kroatië en in Nederland geplaatst bij een ouder echtpaar, waar het niet goed ging. Vervolgens is hij tijdelijk bij iemand anders thuis opgevangen, waar het wel goed ging en daar hebben wij hem vandaan. Hij is nu sinds 2 jaar bij ons.
Hutch moest van ver komen wat betreft manieren en training en is inmiddels al een heel eind. Hij blijft echter wantrouwend naar mensen. Hoewel wij alles met en bij hem kunnen, kan hij van vreemden weinig tot niets verdragen. Hij heeft een paar keer ‘gehapt’ naar mensen die hem te enthousiast benaderden. Dit gedrag komt voort uit angst en hier moet zeker nog aan gewerkt worden met Hutch. Andere honden ontmoeten vindt hij vaak wat spannend, maar wanneer de andere hond kalm is gaat het altijd wel goed en wil hij zelfs wel spelen.

Wij zoeken een baasje voor Hutch die bereid is om de tijd en energie er in te steken om af te maken waar wij mee begonnen zijn. Het lijkt ons verstandig om Hutch niet te plaatsen in een gezin met jonge kinderen, hun drukke en onvoorspelbare gedrag maken Hutch nerveus.

Goede match voor Hutch:
Rustige omgeving, met ruimte om zijn energie kwijt te kunnen of een baasje die er regelmatig met hem op uit gaat. Een geduldig baasje, die begrijpt dat Hutch tijd nodig heeft om te aarden en vertrouwen op te bouwen.

Het gaat ons aan het hart dat wij afstand moeten doen van Hutch en wij willen dan ook graag dat hij goed terecht komt. Het is een ontzettend mooi hondje om te zien en als er eenmaal een band is dan is het een super hond om er bij te hebben. Het is een echte knuffelhond die graag bij je op de bank komt liggen en vind het heerlijk om er samen met de baas op uit te gaan.

Wat heeft Hutch ondertussen geleerd:
Rustig eten. Het was een echte schrokkop waar je niet bij in de buurt kon komen tijdens eten. Dit gaat nu goed.
Hij kan alleen thuis zijn zonder spullen te slopen (op voorwaarde dat hij genoeg beweging krijgt).
Hij kan aan de lijn lopen, hoewel hij snel afgeleid is en graag z´n neus achterna loopt.
Hij kan zitten, wachten, blijven en op commando naar zijn mand.
Hij kan mee in de auto, dit vindt hij zelfs erg leuk.

Waar moet nog aan gewerkt worden:
Hij is niet meer zo angstig als hij was toen wij hem net kregen, toen sprong hij al tegen het plafond als er een deur dicht sloeg. Hij heeft nog wel problemen met vreemde mensen, meer met mannen dan vrouwen. 
Wij hadden het idee om met hem te gaan fietsen, maar dit is er niet van gekomen omdat hij bang was van de weg. Met lopen heeft hij hier geen last meer van, maar fietsen is er niet van gekomen.

Hutch is uiteraard gechipt en heeft een Europees paspoort. Heeft al zijn inentingen gehad.
Ras is onbekend, maar er zit duidelijk Pointer in, zie foto’s.

Wij vragen voor Hutch een symbolische vergoeding van €200,-
Neem voor meer informatie even contact op.