Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Chispa en Luna

Dit lieve duo zoekt samen een liefdevol thuis!

Sleutel details

Karakter
leuk
Datum
16 mei 2018
Gedrag
vriendelijk
Geslacht
teefjes, gesteriliseerd
Terug naar overzicht

Voor onze 2 lieve honden, Luna en Chispa, zoeken we een nieuw huisje. Helaas kunnen wij ze niet meer bieden wat ze nodig hebben. 

10 maanden geleden zijn ze door ons opgehaald bij dierenopvang Koningen. We zijn vanaf het begin dol op ze geweest, en dat zijn we nog. Omdat we allebei geregeld weg waren, konden Luna en Chispa zich samen goed vermaken. Een halfjaar geleden ben ik thuis komen te zitten om medische redenen waardoor vooral Luna zich erg aan mij is gaan hechten, en nu ik sinds enkele maanden aan het revalideren ben is het mis. Het lijkt er op dat Luna in paniek raakt zodra ik van het  erf af ben en alles op alles zet om me achterna te gaan. Omdat we langs een drukke weg wonen zorgt dit voor gevaarlijke situaties en is het op de lange termijn geen optie om de honden binnen te doen (ze zullen dan van ’s ochtends vroeg tot het avondeten binnen moeten zitten of aan een ketting moeten liggen, hier worden zowel de honden als wij niet gelukkig van), denken we dat het beter is dat we voor Luna en Chispa een nieuw huisje gaan zoeken, waar ze kunnen wennen aan nieuwe baasjes en een nieuwe start kunnen maken.

Chispa (5) is een actieve en ondernemende hond. Ze vindt het leuk om een stuk met je te wandelen. Onderweg is ze altijd op zoek naar geurtjes of andere interessante dingen, ze is een echte jager. Als ze de kans krijgt gaat ze het liefst achter konijnen of vogels aan. Water (zelfs ijs) vindt ze fantastisch, als het warm is rent ze het liefst in één streep naar de sloot om een duik te nemen. Chispa is een erg trouwe hond, ze vindt het alleen erg lastig om te luisteren als ze iets interessanters ziet dan haar baas. Hier heeft ze later altijd wel erg veel spijt van en komt ze alles goedknuffelen.
Chispa is erg leergierig, we denken dat mensen die actief met Chispa aan de slag gaan nog meer uit haar kunnen halen dan ons tot nu toe gelukt is ;)

Wij denken dat Luna (9) het niet altijd fijn heeft gehad in de tijd voordat ze naar Nederland kwam. Ze heeft bij ons erg veel tijd nodig gehad om te wennen, het heeft lang geduurd voordat we haar vertrouwen hadden gewonnen. Luna is erg bang voor stokken en boze mensen. We hebben wel het idee dat ze bij ons het vertrouwen in mensen terug heeft gevonden, ze kan ook tegen nieuwe mensen snel enthousiast zijn en wil graag spelen. Luna is niet zo’n ochtendhond en doet het ook overdag graag rustig aan. ’s Avonds heeft ze wel vaak 10 dolle minuten en rent ze het liefst de hele tuin rond. Luna vindt het soms erg lastig om te luisteren, ze gaat graag haar eigen gang. Waar we op Chispa wel eens mopperen als ze niet luistert, heeft dit bij Luna geen zin. Wanneer je boos wordt op Luna wordt ze bang voor je en weet ze niet hoe snel ze bij je weg moet komen. Met een flinke dosis liefde (en snoepjes) doet Luna alles voor je.

Wat wij zoeken voor deze twee lieverds:
- het liefst een huisje zonder (kleine) kinderen, vooral Luna wordt erg chagrijnig van veel drukte
- een huisje waar ze een eigen plek krijgen om zich terug te trekken, het zijn 2 erg zelfstandige honden
- een huisje waar ze de aandacht niet hoeven te delen met een kat (dit is voor zowel de honden als de kat beter)
- Chispa en Luna zijn nu gewend om de hele dag buiten te kunnen zijn en maken lijken hier erg gelukkig van te worden, het zou mooi zijn als dit bij hun nieuwe huisje ook kan
- Een tuin met een (super)goede omheinig, gaas bijten ze kapot en kunnen goed graven, het zijn ontzettend slimme honden en echte doorzetters
- een huisje waar ze vooral niet  veel moeten en veel vrij gelaten worden, ze gaan graag hun eigen gang