Onze artikels, blog en nieuws Blog beheer

Van straathond naar waakhond!

0 Reacties
2082
26 okt 2015

Afgelopen mei was het een bijzondere dag in de opvang die al heel vroeg begon voor één van onze medewerkers en de schitterende hond Rocky! Deze jongeman is toen namelijk verhuisd en op zich is dat nog niet zo heel bijzonder maar Rocky is verhuisde naar Tanzania!

Afgelopen februari kregen wij een mail met de vraag of wij wilden helpen zoeken naar een hond voor een gezin in Tanzania. Het liefst een herder, maar deze moest wel heel goed met jonge kinderen om kunnen gaan. Hij of zij moest indruk maken en zo mogelijk ook waaks zijn, maar belangrijk was natuurlijk dat deze hond met hun kinderen om kon gaan en lief voor ze zou zijn.

Op dat moment hadden wij een prachtige herder in de opvang, maar deze leek ons niet geschikt om bij kleine kinderen te komen wonen. Dus toen werd het afwachten op de juiste hond.

Afgelopen maart kregen wij een mailtje van een lieve mevrouw uit het noorden van Spanje, zij brengt af en toe honden die wij mogen helpen zoeken naar een nieuw thuis. En daar kwam Rocky tevoorschijn, een geweldige kruising herder met een hart van goud! Wij kregen zijn foto’s, een filmpje en waren onder de indruk van deze geweldige kanjer die als pup bij een familie was komen wonen en helemaal gewend was aan een leven in huis. Helaas ging zijn familie emigreren en bleef Rocky achter… Hij heeft verdriet gehad en was welkom bij de mevrouw in huis en heeft daar laten zien wat voor kanjer hij is!

beerenwolf-003

En wij hebben toen Rocky voorgesteld aan het gezin in Tanzania die meteen erg enthousiast waren! En ondanks dat er hier en daar nog een kruising herder tevoorschijn kwam was het toch echt Rocky die het meest geschikt was. Dus zij hadden gekozen voor Rocky en wilden hem heel graag een geweldige toekomst gaan geven! Na veel geregel en voorbereiding was het afgelopen mei zover en is Rocky verhuisd naar zijn gouden mand helemaal in Tanzania!

4.0
Laatst gewijzigd: donderdag 12 november 2015 11:26
honden geplaatst

Nog geen reacties of commentaar...

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepibliceerd (niet zichtbaar).